Hitta flyttfirmor i ditt område

Inför flytten kan det behövas hjälp att komma i kontakt med flyttfirmor i området där du bor - då har du hamnat rätt! Särskilt aktuellt kan detta vara när du vill flytta över ett längre avstånd, säg från Malmö till Stockholm, eller varför inte från Luleå till Göteborg? Här visar vi hur du enkelt kan hitta en seriös flyttfirma var du än befinner dig i Sverige.

Kontakta flera flyttfirmor för bästa pris

Oavsett om du ska flytta från en mindre bostad i din ort till en annan adress i samma område, eller om det rör sig om en stor företagsflytt eller kanske en stor familj som flyttar från ena änden av Sverige till en annan gäller samma princip när du letar flyttfirmor - hör alltid med flera olika flyttfirmor och begär offerter från dem. Då kan du se vilken flyttfirma som är bäst för din flytt - och för din plånbok.

Här hittar du certifierade flyttfirmor i din region

För att komma igång med flytten är det klokt att använda sig av en gratis tjänst för att med ett enkelt klick begära in flera offerter från olika flyttfirmor på en och samma gång. Du fyller var du ska flytta från och var flytten ska gå, samt hur omfattande flytten är, och flera olika flyttfirmor som arbetar i ditt område kontaktar dig med offerter. Då kan du i lugn och ro välja ut den som kommer med bäst erbjudande. Detta är det enskilt bästa sättet att hitta ett så bra pris på flytten som möjligt. Leta upp din kommun i listan nedanför och klicka så tas du till gratistjänsten.

Observera att du i vissa webbläsare, till exempel Internet Explorer, måste klicka på "Tillåt" eller motsvarande för att du ska tas vidare till rätt sida. Du kan också helt enkelt klicka på bannern här till höger och göra din offertförfrågan där, enkelt framför datorn.

5 tips för en billigare flytt

  1. Var ute i så god tid som möjligt och begär in offerter från flyttfirmor. Då kan du ta den tid du behöver att jämföra dem och ställa frågor. Kolla in fler praktiska tips inför flytten här.
  2. När du ser de olika flyttfirmornas bud kan du också se vilket pris som verkar rimligt och välja den flyttfirma som känns bäst - det kan för all del också vara den som är billigast.
  3. Var inte rädd för att ställa krav. Du är kund och med olika offerter kan du matcha dem mot varandra och på så sätt få till en så lyckad och kostnadseffektiv flytt som möjligt.
  4. Idag är många flyttfirmor verksamma, såväl större som små aktörer. Detta är till din fördel som kund. Kanske hittar du bäst pris hos en större flyttfirma med många bilar och "flyttgubbar" eller så passar en mindre firma med mer lokal förankring bäst.
  5. Var tydlig i din dialog med flyttfirma, det tjänar både du och dem på. Med en tydlig beskrivning av hur mycket som ska flyttas och om det finns något särskilt att tänka på kan du få en bättre prisbild av flyttfirman och sannolikt också en smidigare flytt.

Lycka till i jakten på flyttfirmor för din flytt!