Vad kostar flyttfirmor

Att bestämma sig för att flytta innebär att frågan "vad kostar flyttfirmor?" tidigt dyker upp i huvudet. Här tittar vi närmare på vad flyttfirmor kostar per timme och uppdelat på olika stora flyttar. Vi ger dig också de bästa tipsen för att sänka din kostnad för flyttfirma (en bra start är att via länken kostnadsfritt begära in pris på din flytt från flera olika flyttfirmor och jämföra deras priser).

Kostnad för flyttfirmor per timme

Ofta tar flyttfirmor betalt per arbetad timme för varje "flyttgubbe" som sköter flytten eller per timme för totalt nedlagt jobb oavsett antal fysiska personer, med tillägg för flyttbil. Ett enkelt prisexempel på en standardflytt med normaldyr flyttfirma skulle kunna se ut så här:

* Två flyttgubbar som kostar 500 kr/timme (inklusive moms) per person.

* Bil som kostar 800 kr inklusive moms per påbörjad dag.

En lägenhetsflytt som börjar 08.00 på morgonen och avslutas 14.00 innebär då att varje flyttgubbe jobbar sex timmar. Det blir alltså 3000 kr (6h*500 kr) per flyttgubbe, totalt 6 000 kr för båda. Till detta kommer bilkostnaden på 800 kr.

Slutpriset för att anlita just denna flyttfirma för en relativt enkel lägenhetsflytt landar då på 6 800 kr. Men med rätt research och om du tar in offerter från några olika flyttfirmor är chansen god att du hittar en flyttfirma som är billigare än så.

Prisexempel större flytt från villa

En familj med tre barn som flyttar från en villa på 120 kvadratmeter till ett nytt hus i en annan stad 10 mil bort blir lite dyrare än ovanstående exempel. I detta exempel antar vi att familjen följer "manualen" och tar in flera offerter från olika flyttfirmor och sedan väljer en flyttfirma som erbjuder följande:

Tre flyttgubbar och en flyttlastbil som tillsammans kostar 1280 kr/timme att anlita. Till detta kommer resekostnad och administrativ avgift på 1500 kr.

Flytten tar tio timmar att slutföra vilket ger en total kostnad för just denna flyttfirma på 14 300 kr (10h * 1280 kr + 1500 kr). Dock har familjen genom att matcha flera flyttfirmor mot varandra fått till att flyttfirman även står för städning av den gamla villan, vilket är värt en hel del för en familj i ett stort hus.

Pris för företagsflytt

Till sist tar vi ett prisexempel på ett företag som ska byta kontor. De har 30 kontorsplatser och några gemensamma ytor som ska flyttas. Efter att ha tagit in offerter och valt den flyttfirma som var bäst för uppdraget landar priset för flytten så här:

Flyttfirman tar normalt sett totalt 1700 kr i timmen för fyra man och flyttbil, men eftersom flytten ska ske på en helg kostar det lite mer. Priset landar på 2200 kr i timmen och flytten pågår en hel dag, från 08.00 på morgonen till 20.00 på kvällen. Det ger alltså 12 timmars arbete och en total kostnad för företagsflytt på 26 400 kr.

För att få ett exakt pris så rekommenerar vi dig att ta in flera offerter via t.ex. tjänsten flyttproffs.se

Missa inte våra guider till flyttfirmor i specifika delar av landet: 

Lycka till med din flytt, och med att få till en flytt till så lågt pris som möjligt!